tisdag 28 februari 2017

Snart dags för prov i SO!

Närmare bestämt nu på torsdag.


Under gårdagen och idag har vi ägnat oss åt att öva och öva inför provet. Det känns som att provet kommer gå toppen för alla! I 4.an kan man nu vad demokrati är och hur demokratiska beslut fattas.


Efter provet kommer vi att köra igång ett nytt arbetsområde. Återkommer och berättar mer senare i veckan.









// Katarina

torsdag 2 februari 2017

Idag har vi pratat om klassråd, Kastanjenråd och elevråd i SO

Ett sätt att få vara med och ta demokratiska beslut i skolan. Vi har tittat närmare på vad direkt demokrati är och vad representativ demokrati är. Ett exempel på representativ demokrati är att alla klasser i 4:an har valt en varsin representant till Katanjenrådet och elevrådet. Representanterna har i uppdrag att föra klassens åsikter vidare till Kastanjenrådet och elevrådet.

onsdag 1 februari 2017

Just nu håller vi i 4:an på med arbetsområdet demokrati i SO.


De senaste två veckorna har vi i fyran jobbat i ämnet samhällskunskap och tittat närmare på vad demokrati är.

Målet med arbetsområdet är: att alla ska veta vad demokrati är och hur demokratiska beslut fattas. 

På torsdag kommer vi att prata om ett sätt att ha demokrati i skolan. Genom våra klassråd, Kastanjenråd och elevråd kan vi i 4:an vara med och påverka olika beslut på skolan.

Om vi jobbar på kommer vi kunna avsluta arbetsområdet innan det härliga sportlovet tar fart vecka 8. Det är iallafall min förhoppning. Vi kommer att lära om demokrati med hjälp av genomgångar, olika arbetsuppgifter, samtal med varandra och vi ser på filmer om demokrati.

// Katarina